Lazerli Ben Tedavisi

Lazerli Ben Tedavisi 

Lazerle ben tedavisi için öncesinde bir hekim dermoskop kullanarak şikayetçi olunan bölgeyi şu kriterler doğrultusunda detaylı bir şekilde inceleyecektir:

• Ben asimetrik mi?

• Sınırları düzensiz mi?

• Farklı renkler içeriyor mu?

• 6 milimetreden büyük mü?

• Büyümesinde bir değişim var mı?

Bu özellikleri soruları sonra, hekiminiz plexr lazer yani plazma tedavisi için onay verebilir. Plexr, plazma enerjisini kullanımıyla geliştirilmiş modern bir tekniktir. Plazma tedavisi yönteminde, iyi huylu cilt oluşumlarını hızlı, güvenli ve ağrısız bir şekilde gidermek mümkündür. Lazerle ben aldırma işleminde her ben için ortalama 5dakika gerekir, uygulama ve sonrasındaki bakım ile tüm süreç yaklaşık 30 dakika sürer. Tedavisi ağrısız olduğu için en çok et beni lazer tedavisi tercih edilir. İşlemden önce lokal anestezi uygulanır ve hekim işlemi gerçekleştirir.

Hangi Benler Lazerle Alınır?

Bütün benlerin lazerle tedavisi mümkün değildir. Lazerle ben tedavisi, iyi huylu, görünüşte rahatsız edici benlerin yara izi bırakmadan, iyileşme süreci gerektirmeden ve en az ağrı ile çıkarılması için ideal bir yöntemdir. Bu yöntemde temel özellik sadece kötü huylu olmayan, yüzeysel veya deri üstü benler için uygun oluşudur. Özellikle kulak veya yüz gibi zor bölgelerdeki benler için tercih edilen, etkili bir seçenektir.

İyi huylu benler, lazer uygulaması ile tedavi edilebilmektedir. Bu aşamada benin iyi huylu mu, yoksa kötü huylu mu olduğunun tespit etmek çok önemlidir.  Uzman bir hekim tarafından ben incelenir ve süreç belirlenir.

Lazerli Ben Tedavisi Faydaları

Lazerle ben aldırmanın en büyük avantajı, noninvaziv olarak ifade edilen, ciltte herhangi bir kesme veya yanma olmadan yapılması gösterilebilir. Böyle bir işlemde enfeksiyon riski önemli ölçüde azalır. Ayrıca lazerle tedavide yüz veya burun gibi diğer yöntemlerle tedavi edilmesi zor olan bölgelere ulaşmak daha kolay olabilir. Başka bir avantajı ise tek bir uygulamada birden fazla ben tedavi edilebilir. 

Paylaş
×
Hemen Ara